SIED

 

SIED werkt mee aan Fietstival

23 mei 2019

Op donderdag 30 mei 2019, Hemelvaartsdag, vindt het Fietstival in Deventer plaats. De SIED doet mee, met een tentoonstelling over de legendarische Deventer rijwielfabriek Burgers.

Het Fietstival wordt georganiseerd door Lions IJsselvallei, in samenwerking met een aantal partners. Het Fietstival laat jong en oud op Hemelvaartsdag 2019 kennismaken met fietsen zoals ze dat nog nooit gedaan hebben. Op dezelfde twee wielen, maar met unieke en bijzondere ervaringen. Het programma is divers. Met aansprekende activiteiten. Allemaal gericht op beleven van het fietsen. Kloppend hart is het Havenkwartier, waar alle activiteiten plaatsvinden of vertrekken. Hier vindt u het hele programma. 

Tijdens het Fietstival is er in samenwerking met St. Industrieel Erfgoed uit Deventer en Deventer Verhaal, een expositie georganiseerd die plaatsvindt in het Kunstenlab in het Havenkwartier.Er zijn originele rijwielen te zien van Burgers en ook is er ander materiaal dat doet herinneren aan de geschiedenis van Burgers als eerste fietsfabriek in Nederland. U bent van harte welkom om deze expositie te bezoeken. De toegang is gratis.

meer

nieuws