SIED

 

Historische Speurtocht Deventer

30 mei 2019

Ook in 2019 werkt de SIED mee aan de historische speurtocht, die in de afgelopen jaren de titel Opa en Oma Dag droeg.

Speur op zondag 30 juni mee naar het verleden van Deventer in de historische speurtocht! Deze speurtocht, voor jong en oud, zit vol met activiteiten, leuke weetjes en vragen en leidt je langs monumenten, pleinen en steegjes in de binnenstad. Onderweg speur je naar de juiste route, voer je samen opdrachten uit, beantwoord je vragen en verzamel je stempels. Op diverse punten staan mensen die je van alles over de prachtige plekken vertellen en er valt onderweg zelfs nog wat lekkers te proeven.

De speurtocht start in de bibliotheek aan de Stromarkt, hier ligt het routeboekje voor je klaar. Aan het eind van de route mag je in het Speelgoedmuseum je diploma in ontvangst nemen. Het Speelgoedmuseum is op de dag van de speurtocht gratis te bezoeken voor deelnemers van de speurtocht. Je kan er onder andere bouwen met LEGO en Mobaco (constructiespeelgoed van vroeger).

Startpunt: Bibliotheek Deventer, Stromarkt 18
Start: tussen 10.30 en 11.00 uur
Tijdsduur: circa anderhalf uur
Deelname: gratis
Voor: kinderen (tot circa 12 jaar) met ouder/opa/oma
Aanmelden: niet nodig

Kijk hier voor meer informatie. De historische speurtocht wordt georganiseerd door Historische Vereniging Deventer, Stichting Industrieel Erfgoed, Stichting Oud Deventer en Deventer Verhaal.

meer

nieuws