SIED

 

Eindelijk: de presentatie van 100 jaar Station Deventer

28 november 2021

Het duurde even, maar nu kwam het er toch van: de eerste officiële presentatie van het boek “100 jaar Station Deventer” van Arno Dijkhof.

Anderhalf jaar geleden zou het al gebeuren, het zou één van de vele - grotere en kleinere - bijeenkomsten zijn rondom het 100-jarig bestaan van het station. Maar de coronapandemie gooide roet in het eten. De opening van het station ging niet door en alle verdere feestelijkheden moesten ook worden afgelast. Het boek kwam gewoon uit, de verkoop liep als een trein, maar een  officiële presentatie moest wachten. Tot de middag van 27 november 2021.  Op een besloten feestelijke bijeenkomst bij personeelsvereniging SSDV, op de bovenverdieping van het station, konden Arno en de SIED alle mensen bedanken die aan het boek hebben meegewerkt. In “The making of…”, liet Arno zien hoe het boek tot stand was gekomen. Een kleurrijk gezelschap spoor- en stationsmensen met boeiende verhalen, interessante foto’s en attributen, een ontdekkingstocht door het station met plekjes die zelfs voor insiders verborgen waren gebleven, dat alles kwam langs in zijn presentatie. Deze eerste presentatie krijgt nog een vervolg voor het publiek, maar wanneer is nog onbekend.  

SIED-voorzitter Eric Giesbers bedankt stationsmanager Susan de Heus. Zonder haar enthousiaste medewerking zou het boek niet tot stand zijn gekomen. En met de bloemen voor Susan bedankte hij ook alle andere NS-medewerkers die aan het boek hebben bijgedragen.

 

meer

nieuws