SIED

Publicaties

De beschrijving van de industriële geschiedenis van Deventer is één van onze hoofdtaken. De beschrijvingen zijn te vinden in boeken, rapporten en in het halfjaarlijks bulletin “Nijvertijd”.

Bestellen.

Alle uitgaven van de SIED zijn via deze site te bestellen. Wij hebben ook enkele ander publicaties over de industriële geschiedenis op voorraad. In Deventer worden de boeken gratis thuisbezorgd, bij levering buiten de stad worden portokosten in rekening gebracht.  

Boeken

Aanbieding: Station Deventer + Industriespoor

Wie nu het nieuwe boek van Arno Dijkhof "Station Deventer 1920-2020" koopt samen met zijn boek "Deventer Industriespoor" krijgt € 5,-korting.

Bekijk

Station Deventer 1920-2020

In dit nieuwe boek van Arno Dijkhof wordt ruim 150 jaar Deventer spoorweggeschiedenis behandeld en in het bijzonder het stationsgebouw. Het boek bevat prachtige historische foto’s, sporenplannen, ontwerptekeningen en collages van onder andere de stationsgebouwen, viaducten, perrons, wachtkamers en specifieke details.

Bekijk

De Deventer Bergweide, cultuurhistorische visie.

Het boek Bergweide is samengesteld door de werkgroep Transformatie van de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer en geeft een beeld van hoe in een periode van bijna 100 jaar een laaggelegen weide zich ontwikkelde tot hoogwaardig bedrijventerrein.

Bekijk

Deventer Industriespoor 1925 - 2003

In 2015 verscheen "Deventer Industriespoor 1925 - 2003". Auteur is SIED-medewerker Arno Dijkhof. Aan de hand van archiefonderzoek, interviews en anekdotes is de geschiedenis van het gemeentelijk industriespoor beschreven en met behulp van foto’s en kaarten in beeld gebracht. 

Bekijk

Stegeman daar hou ik van

"Stegeman daar hou ik van" (hoe een reclameslogan de kern van de zaak raakt). Geschreven door SIED-vrijwilliger Gé Leenders en verschenen in 2014.

Bekijk

Geknoopt en Geweven.

De kleurrijke geschiedenis van de Deventer tapijtindustrie. In dit boek beschrijft Sam de Visser de geschiedenis van de 5 Deventer bedrijven en laat Nina Herweijer zien welke prachtige producten er zijn gemaakt.  . 

Bekijk

De Man van Deventer

De man die niet verdwijnen kon, de geschiedenis van Sam Noach en zijn beroemde kloosterlinnen.

Bekijk

Auping, het bed van de toekomst is nooit af

De geschiedenis van een 120 jaar oud eigenzinnig familiebedrijf

Bekijk

Ankersmit

Een fabrieksgeschiedenis vol herinneringen van oud-werknemers

Bekijk

Deventer Blik

Geschiedenis van arbeidsmigranten in een Nederlandse industriestad (1945-1990).

Bekijk

Boek stoomtramlijn Zutphen-Deventer

Het boek telt 168 pagina’s en is rijk geďllustreerd met foto’s en kaartmateriaal.

Bekijk

Met het hart gedrukt

Opgang en neergang kenmerken de geschiedenis van Drukkerij Salland. Dit boek is geschreven door Leo Enthoven, op initiatief en in opdracht van het Organisatie Comité, dat op 6 november 2009 de personeelsreünie hield.

Bekijk

Tijdschrijft Nijvertijd No 46 Abbott in Olst

NIJVERTIJD

No 46 Abbott in Olst

Farmacie aan de IJssel, Abott in Olst.

MEER