SIED

 

Foto expositie op het station kondigt de viering van het jubileum aan.

9 december 2019

Het station bestaat in 2020 honderd jaar. Ter gelegenheid daarvan is er een fototentoonstelling ingericht hier in de voormalige wachtkamer Eerste en Tweede Klasse ingericht. Dat is alvast een voorproefje van wat komen gaat.

In de periode 25 april t/m 10 mei 2020 vinden feestelijke activiteiten plaats rond het station en in de stad. Zo wordt onder andere het station op 25 april officieel en feestelijk geopend, vindt er een modelspoor-en fototentoonstelling plaats in de Lebuïnuskerk en worden er nog veel meer activiteiten georganiseerd. De Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) brengt op 25 april het boek ‘Station Deventer’ uit, waarin de geschiedenis wordt beschreven van ruim 150 jaar spoorweggeschiedenis in Deventer en in het bijzonder de 100 jarige geschiedenis van dit station. Kijk ook hier.

Voor vrijwilligers, donateurs en andere relaties van de SIED organiseren we op zaterdag 2 mei een boekpresentatie in de Gasfabriek.  Arno Dijkhof, de auteur van het boek, zal dan uitgebreid vertellen over de geschiedenis van het Deventer Station en de mensen van het spoor. Ook zal hij het boek voor u signeren. En natuurlijk hebben donateurs van de SIED korting op de aanschafprijs.

Volg het nieuws op deze site. Onze donateurs en relaties  houden we ook graag op de hoogte via onze Nieuwsbrief.  

 

meer