SIED

 

Bestuur en vrijwiligers zoeken een nieuwe voorzitter

19 november 2021

De SIED zoekt een nieuwe voorzitter.

De Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) is al meer dan 25 jaar actief in Deventer en heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende en invloedrijke erfgoedorganisatie in de stad.Met ruim 40 vrijwilligers, allen professionals op hun eigen vakgebied, beschrijft de SIED de industriële geschiedenis, zorgt ze voor behoud van industriële monumenten en schrijft ze mee aan plannen voor herontwikkeling en herbestemming van industriële panden en gebieden. Daarmee is ze een invloedrijke en gewaardeerde speler in het ruimtelijke beleid.

De SIED ontvangt geen subsidies maar wordt financieel gesteund door donateurs: ongeveer 40 bedrijven en een kleine 200 particulieren.

Na ruim 20 jaar bestuurslidmaatschap, waarvan 11 jaar als voorzitter, legt onze voorzitter per 1 januari 2022 zijn functie neer. Hij blijft als vrijwilliger aan onze stichting verbonden. Bestuur en vrijwilligers zoeken nu naar een nieuwe vrouw of man, die als boegbeeld en mede-inspirator van onze dynamische organisatie wil optreden.

Voor inlichtingen en reacties kunt u contact opnemen met de secretaris, Piet de Noord.  E-mail: secretaris@sied.nl. Tel: (06) 30210450

meer

nieuws