SIED

organisatie

Organisatievorm

 

 

Vrijwilligers

De SIED is een vrijwilligersorganisatie. Ruim vijftig vrijwilligers zijn actief in de verschillende werkgroepen. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. U kunt zich melden bij de secretaris

Werkgroepen

De vrijwilligers zijn georganiseerd in verschillende werkgroepen. Op die manier kan iedere vrijwilliger aansluiten bij een werkgroep passend bij zijn of haar interesse en expertise. Elke werkgroep heeft zijn eigen werkterrein, maar veel projecten komen tot stand door een samenwerking tussen de werkgroepen.

Donateurs en Vrienden

Voor de financiering van onze activiteiten en onze huisvesting zijn wij afhankelijk van donaties. Meer dan 200 particulieren, organisaties en bedrijven zijn donateur of vriend van de SIED.

De SIED kent de volgende categorieën van donateurs.

- particulieren betalen jaarlijks minimaal € 20
- organisaties betalen vanaf € 25
- bedrijven zijn donateur vanaf € 50
- vrienden van de SIED betalen € 250 of meer

Als donateur ontvangt u gratis het halfjaarlijkse bulletin Nijvertijd (zie Publicaties) en de digitale Nieuwsbrief. U wordt uitgenodigd voor activiteiten van de stichting zoals tentoonstellingen, lezingen, excursies e.d. Verder krijgt u als donateur 10% korting op de prijs van onze publicaties.

U kunt zich ook aanmelden als Vriend van de SIED. Vrienden krijgen naast de bovengenoemde faciliteiten extra publiciteit geboden. Hun naam wordt vermeld in de Nijvertijd. Ook hebben zij recht op een prominente vermelding met link op de website. 

De SIED is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De Belastingdienst kent deze status toe. De SIED staat geregistreerd onder RSIN 804036809. Giften, donaties en schenkingen aan de SIED zijn fiscaal aftrekbaar. De SIED is een culturele ANBI. Dat betekent dat giften aan de SIED bij de aangifte Inkomstenbelasting particulieren voor 125% meetellen bij de giftenaftrek. Bedrijven mogen in de vennootschapsbelasting de aftrek met 50% verhogen. Verdere informatie over ANBI

Aanmelding als donateur of vriend. 

Onze bankrekening is NL83 INGB 0000 4151 41 ten name van Stichting Industrieel Erfgoed Deventer, Klooster 3, 7411 NH Deventer.
De SIED is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer kvk 41245248

Onze vrienden zijn  Auping, Batenburg Installatietechniek, Le Clerq Planontwikkeling, De Zwarte Silo, ten Hag, Houdbaar, JVZ  Ingenieurs, Maas-Kristinsson Architecten, NV Bergkwartier, Perée Bouwadvies bv, PHB Deventer bv, Salland Storage, Schaap Bliksembeveiliging, Smederij van Woerkom,  Trivium Packaging, Witteveen+Bos, Wolters BV Vastgoedonderhoud.

Samenwerkingsverbanden

BestuurHet bestuur bestaat uit:

Mirjam Sweijd, voorzitter
Jos van Rodijnen, secretaris
Gerard Faas, penningmeester
Herman Heilen, lid
Cees Kunkeler, lid
Littie Diederen, lid