SIED

 

SIED geopend tijdens Open Monumentendagen

11 juli 2022

Op 10 en 11 september a.s. openen tijdens Open Monumentendag Deventer tientallen monumenten hun deuren voor publiek.  Het thema is dit jaar Duurzaamheid. Ook de SIED zal tijdens het Open Monumentenweekend het pand aan het Pothoofd 121 openstellen. 

De SIED toont in een kleine expositie enkele gebouwen die behouden zijn gebleven en een nieuwe functie hebben gekregen. Behoud van industrieel erfgoed is een duurzame keuze; bouwmaterialen blijven behouden en er ontstaat geen afval. We stellen hierbij één belangrijke vraag; betekent herbestemming ook een zo duurzaam mogelijk gebruik van het gebouw? De vraag is makkelijk te beantwoorden: ‘Ja, natuurlijk’. Maar hoe dan?

Om hier inzicht in te geven informeert de SIED u uitgebreider over één specifiek project; de transformatie en verduurzaming van de Grijze Silo. In samenwerking met de eigenaren en gebruikers geven wij inzicht in de transformatie van deze eyecatcher voor Deventer. In de tentoonstellingsruimte vindt u verder informatie over andere projecten industrieel erfgoed in Deventer en omstreken.

meer

nieuws