SIED

 

Overdracht archief Thomassen en Drijver aan HCO

9 december 2019

Jarenlang hebben ze eraan gewerkt, de vrijwilligers van de SIED, maar nu is dan toch het archief van TDV (Thomassen & Drijver-Verblifa)  helemaal op orde. Op de 100e verjaardag van blikfabricage in Deventer wordt het archief door het oudste werkgroeplid Jan de Vries overgedragen aan directeur Vincent Robijn van het Historisch Centrum Overijssel.

Foto 1: Aanbieding Archief aan HCO.  Foto 2: Sied-voorzitter Eric Giesbers overhandigt de SIED-speld aan Hylle de Beer.  Foto 3: De vrijwilligers: vlnr. Jan de Vries, Gerrit Brilman, Alie Kattenbeld, Gé Leenders, Hylle de Beer, Theo Tysma en Theo de Kreek. 

De naam Thomassen & Drijver is nog steeds een begrip in Deventer, ook al is het bedrijf door fusies en overnames enkele keren van naam veranderd. Nu is het bedrijf onderdeel van Trivium Packaging. Het archief van TDV werd gelukkig op tijd gered van de shredder. De Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) bracht een aantal vrijwilligers op de been op het archief op te schonen en zo voor het nageslacht te bewaren. Na vele jaren noeste arbeid kon op 9 december 2019, precies 100 jaar na de oprichting van de blikfabriek van Thomassen en Drijver, het archief worden overgedragen aan het Historisch Centrum Overijssel (HCO). Het HCO is sinds enige tijd ook de beheerder van het Deventer stadsarchief.
 

meer
Jarenlang hebben ze eraan gewerkt, de vrijwilligers van de SIED, maar nu is dan toch het archief van TDV (Thomassen & Drijver-Verblifa)  helemaal op orde. Op de 100e verjaardag van blikfabricage in Deventer wordt het archief door het oudste werkgroep Sied-voorzitter Eric Giesbers overhandigt de SIED-speld aan Hylle de Beer. De vrijwilligers: vlnr. Jan de Vries, Gerrit Brilman, Alie Kattenbeld, Gé Leenders, Hylle de Beer, Theo Tysma en Theo de Kreek.

nieuws