SIED

Publicaties - Boeken

Boeken

Met het hart gedrukt

Opgang en neergang kenmerken de geschiedenis van Drukkerij Salland. Dit boek is geschreven door Leo Enthoven, op initiatief en in opdracht van het Organisatie Comité, dat op 6 november 2009 de personeelsreünie hield. Het is verkrijgbaar bij de SIED voor € 5,00 (175 blz. in kleur, harde kaft). Donateurs betalen € 4,50.

 

 

Drukkerij Salland in Deventer was decennia lang de imposante huisdrukkerij van uitgeversmaatschappij Kluwer. Op het hoogtepunt werkten er zeshonderd mensen op twee vestigingen. Met de modernste grafische machinerieën produceerden die jaarlijks miljoenen kranten, boeken, tijdschriften, losbladige uitgaven en andersoortig drukwerk, allemaal van zeer hoge kwaliteit. Als oudste dochter van het gerenommeerde Kluwer concern was Drukkerij Salland een bedrijf met allure en met een bijzondere cultuur. De werknemers, stuk voor stuk vakluii, vormden een hechte en een echte gemeenschap. Een aantal maakte met gemak een halve eeuw bij Drukkerij Salland vol.

Deze levendige geschiedschrijving biedt een uniek inzicht in de ontwikkeling gedurende tachtig jaar van een grafisch bedrijf in Deventer, eeuwenlang bastion van uitgevers en drukkers. Tientallen anekdotes verschaffen een fraai beeld van de cultuur binnen het bedrijf. Dat doen ook de vele foto´s. Het ontwerp, de typografie, het drukwerk en de afwerking zijn van een uitzonderlijk hoog niveau, passend bij een kwaliteitsdrukkerij die ooit het grafisch paradepaard was van een uitgeverij.

Het boek is geschreven door Leo Enthoven, jarenlang verbonden aan de Stadsredactie van het Deventer Dagblad. Een helder en boeiend geschreven verhaal van iemand die door zijn werk bij het Deventer Dagblad lange tijd nauw met drukkerij Salland samenwerkte. Een man die een grote verbondenheid toont met het drukkersvak en de vele prachtige werkers. Velen krijgen in het boek de gelegenheid om hun verhaal te vertellen.

BESTELLEN

Publicaties - Boeken - Bestellen

Bestellen

Graag bestel ik een exemplaar van het boek Met het hart gedrukt .

Ik ben donateur van de SIED:   

Privacy verklaring