SIED

Publicaties - Boeken

Boeken

Auping, het bed van de toekomst is nooit af UITVERKOCHT

De geschiedenis van de Koninklijke Auping heeft z’n oorsprong in de Deventer smederij van smid Johannes Albertus Auping: een kachelsmid met dromen en ambities. 192 pagina’s in kleur.  Met ingesloten dvd. 

De start van zijn fabriek is het jaar 1888. Een bijzonder mens deze Johannes Albertus: een smid die besluit dat staal gezond is om op te slapen en in de vorm van de spiraal een uitvinding doet die staal zacht en comfortabel maakt.

En in feite is dit tot op heden de basis van de Deventer beddenfabriek: de voortdurende en absolute ontkenning dat staal hard en ongemakkelijk, koud en ongenaakbaar is, maar daarentegen juist beschikt over een gezonde slapende, comfortabele zachtheid.

Daarnaast is Auping al vele decennia een belangrijke medespeler op het terrein van de industriële vormgeving, die zorgt voor grote veranderingen in ons interieur. En vergeten we de reclame niet. Ook daar is Auping vaak smaakbepalend.

De auteurs van het boek zijn Sam de Visser en René Berends, beiden zijn vrijwilliger van de SIED. De fotografie is van Theo de Kreek.

UITVERKOCHT

Publicaties - Boeken - Bestellen

Bestellen

Graag bestel ik een exemplaar van het boek Auping, het bed van de toekomst is nooit af UITVERKOCHT.

Ik ben donateur van de SIED:   

Privacy verklaring