SIED

 

Nijvertijd 46 overhandigd aan 't Olster Erfgoed

30 augustus 2021

Het werk van de SIED strekt zich ook uit tot de dorpen rondom de stad.  Zo schreven we in Nijvertijd over de steenbakkerijen langs de IJssel en de vleesindustrie in o. a. Twello, Wijhe en Olst. Het nieuwste nummer van Nijvertijd nummer 46, “Farmacie aan de IJssel”, is gewijd aan het farmaceutische bedrijf Abbott dat al sinds de jaren dertig tussen de rivier en het dorp gevestigd is. Het stond bekend als Roxane, Duphar, Philips-Duphar, Solvay en vanaf 2010 Abbott. De aandacht gaat in het artikel vooral uit naar de ontstaansgeschiedenis op deze plek en de beginperiode.

 

Eric Giesbers, voorzitter van de SIED,  overhandigde het eerste exemplaar aan Ans Mensink-van den Noort, voorzitter van Historische Verenging ’t Olster Erfgoed.   De Stentor wijdde er een uitgebreid artikel aan, dat u hier kunt lezen. 

Nijvertijd 46 is intussen bezorgd bij de donateurs en relaties van de SIED. U kunt dit exemplaar, en oudere exemplaren, zolang de voorraad strekt, gratis halen bij de SIED aan het Pothoofd. Zie de contactpagina. U kunt Nijvertijd 46 ook hier  downloaden. 

Geïnteresseerd in de geschiedenis van Olst?  Kijk dan eens op http://www.olstererfgoed.nl/ 

 

meer

nieuws