SIED

film-station-deventer

Station Deventer 1920-2020

Ter gelegenheid van Open Moumentendag 2023 wordt de door Paul van Agten gemaakte film over het Deventer Station getoond in filmtheater Mimik in Deventer.

NS Station Deventer: poort naar de stad

Dit markante gebouw in Deventer kent een rijke historie. Met vele hoogte- en dieptepunten. Gebouwd in de periode van de eerste wereldoorlog, geopend in 1920, zonder officiële opening.

Het stationsgebouw bleef gelukkig nagenoeg ongeschonden, zelfs na honderd jaar intensief gebruik. Sinds 1999 is het een rijksmonument.
Er vinden regelmatig regelmatig restauraties plaats om de allure van vroeger te bewaren. 

Recent zijn de luiken van het station door de vrijwilligers van de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer(SIED) in ere hersteld.

De filmer

De Deventer cineast Paul van Agten maakt al zo’n vijftien jaar documentaires over Deventer ontwikkelingen in heden en verleden. Bekend zijn de tien reportages van project Ruimte voor Rivier (2010-16) en de series over Brinkmarkt en Broederenkerk. In 2014 maakte hij een film over de historie van de Deventer spoorbrug, reden waarom de SIED hem vroeg voor deze film over het station. Zijn producties zijn altijd zeer verhalend, met fraaie beelden en passende muziek.

Preview film

De preview van de film kan hier worden bekeken.

 

Laatste Nieuws, 10 extra voorstellingen film Deventer Station

De voorstellingen op 9 en 10 september waren snel uitverkocht. Maar wie de film heeft gemist krijgt van 14 t/m 20 september een nieuwe kans.  Maar liefst 10 voorstellingen! Nu niet meer gratis, wel tegen een sterk gereduceerd tarief.