SIED

Activiteiten - 100 jaar stationsgebouw Deventer

100 jaar stationsgebouw Deventer

Foto: HCO (stadsarchief Deventer)

STATION DEVENTER, HET BOEK

Op 25 april 2020 verschijnt het nieuwe boek 'Station Deventer' van Arno Dijkhof. De Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) brengt dit boek uit ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het station. De geschiedenis wordt beschreven en vele onderwerpen komen aan de orde, onder andere waarom het gebouw kleiner is geworden dan de originele bouwtekening, de stationstoren die er niet kwam, hoe zit het met de verdwenen hoge schoorsteen en waar is spoor 2 gebleven? Zomaar enkele wetenswaardigheden uit het boek over het station. De presentatie van het boek valt volgend jaar samen met de feestelijke en officiële opening van het station. In 1920 heeft dat vanwege de moeilijke omstandigheden na de Eerste Wereldoorlog niet plaatsgevonden. Het station is na honderd jaar goed bewaard gebleven en de gebouwen worden steeds mooier door de restauraties. Reden voor een boek en een feest.

In de periode 25 april t/m 10 mei 2020 vinden feestelijke activiteiten plaats rond het station en in de stad. Zo wordt onder andere het staion op 25 april officieel en feestelijk geopend, vindt er een modelspoor-en fototentoonstelling plaats in de Lebuïnuskerk en worden er nog veel meer activiteiten georganiseerd. Voor vrijwilligers, donateurs en andere relaties van de SIED organiseren we op zaterdag 2 mei een boekpresentatie in de Gasfabriek.  Arno Dijkhof, de auteur van het boek, zal dan uitgebreid vertellen over de geschiedenis van het Deventer Station en de mensen van het spoor. Ook zal hij het boek voor u signeren. En natuurlijk hebben donateurs van de SIED korting op de aanschafprijs.

Klik hier voor meer informatie 

Het station bestaat in 2020 honderd jaar. Ter gelegenheid daarvan is er een fototentoonstelling ingericht hier in de voormalige wachtkamer Eerste en Tweede Klasse ingericht. Dat is alvast een voorproefje van wat komen gaat.

Kijk ook op Nieuws