Bericht

 

Het industrieterreinencomplex Bergweide heeft een oppervlakte van 210 ha. Het is in de jaren twintig van de vorige eeuw ontstaan. Eerst heel langzaam vooral tengevolge van de crissistijd in de jaren twintig en dertig. Eerst na de oorlog heeft de industriële ontwikkeling zich in het gebied echt doorgezet.

Door de gemeente Deventer is in de loop van het jaar 1999 de voorbereiding van de vernieuwing (revitalisering) van het bedrijventerrein Bergweide in aanvang genomen. Door de gemeenteraad werd besloten voor de komende jaren in dit gebied een bedrag van bijna 70 miljoen gulden te investeren. Dit beloofde een ingrijpende operatie te worden waarbij (gedeeltelijke) sanering van bestaande infrastructuur en bebouwing niet achterwege zal blijven.

Met het rapport Historische onderzoek Bergweide wordt de historische ontwikkeling van het industrieterreinencomplex op een samenhangende wijze in beeld gebracht. De SIED wil hiermee een grondslag bieden voor planontwikkeling aan de gemeente - en aan al degenen die hierbij betrokken zijn - aan te bieden.

Na een historische verhandeling waarin onder meer de planontwikkeling van 1970 tot en met 1970 wordt geschetst wordt er een beschrijving en een waardebepaling van de infrastructuur en de bebouwing in het gebied gegeven.

Voor inhoud van het rapport en nadere info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.