Bericht

Levensgeschiedenissen van Deventer Arbeidsmigranten.

In deze publicatie zijn migrantenjongeren, kinderen van de derde generatie, in gesprek met de generatie van hun grootouders.
De eerste generatie kwam in de jaren zestig, begin jaren zeventig naar Deventer, vaak naar de blikfabriek van Thomassen & Drijver maar ook naar andere grote industriële bedrijven. Zij kwamen tijdelijk, maar de geschiedenis nam een andere wending. Velen bleven en werden met hun gezinnen onderdeel van de Deventer samenleving..
De band met vroeger is in deze gemeenschappen nog sterk. Vaak heeft ook de derde generatie een sterke binding met het thuisland van hun opa’s van oma’s en voelen zij een nauwe verwantschap met de cultuur van hun land. Toch wordt de afstand tot de tijd van de komst van de eerste generatie groter en groter.
In de interviews die de kinderen van de derde generatie hun grootouders en hun generatiegenoten afnemen bieden niet alleen een boeiende inkijk in de levensgeschiedenis van Molukse, Tukse, Italiaanse en Spaanse arbeidsmigranten, maar ook in die van de derde generatie zelf.

PortrettenPortretten

Krant op tabloid formaat met prachtige foto’s van de Deventer Foto Kring (16 blz.)
Uitgave van de SIED.
Kosten: € 2,50 Voor donateurs € 1,00.

Krant Portretten per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te bestellen bij de SIED.