Bericht

 

“Geknoopt en geweven” de kleurrijke geschiedenis van de Deventer tapijtindustrie

 

Deventer heeft een gerenommeerde tapijtindustrie gehad. Vooral het handgeknoopte tapijt was vermaard zelfs zodanig dat ook als het op andere plekken werd gemaakt toch de term “Deventer tapijt”werd gebruikt.

 

Het tapijt is onder andere bekend uit de Ridderzaal, Bioscoop Tuschinsky in Amsterdam, Hotel New York in Rotterdam en Paleis Het Loo in Apeldoorn.

 

In het boek beschrijft Sam de Visser de geschiedenis van de 5 Deventer bedrijven en laat Nina Herweijer zien welke prachtige producten er zijn gemaakt.

 

Het boek wordt gecombineerd met een tentoonstelling in het Historisch Museum Deventer die loopt tot 2 april 2013 www.historischmuseumdeventer.nl .

 

Het boek is zeer rijk geïllustreerd bevat 194 pagina’s en heeft een harde kaft. Het boek is verkrijgbaar in de winkel van het Historisch Museum en in de boekhandel en wordt uitgegeven door KunstMag, KM Publishers. Het kost € 14.95.

 

Voor donateurs van de SIED is de prijs € 11.95. U kunt bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze prijzen zijn exclusief verzendkosten.

 

alt