Bericht

Herplaatsing naam Manufacturenmagazijn “de Duif”

Het pand

De naam "Manufacturenmagazijn De Duif" is door toedoen van de SIED tegen de voorgevel van het winkelpand Lange Bisschopstraat 23/25 geplaatst. Deze naam is 15 juli 2008 onthuld.

De naam "De Duif"dateerd uit de 17e eeuw. In dit pand begonnen de gebroeders

Meenken in de jaren twintig van de vorige eeuw een handel in manufacturen. Zij brachten tevens de naam “De Duif”weer op het pand terug. Daarin zijn nu resp. de modezaak Futura Design en de hobbywinkel Uit de Kunst gevestigd. Sinds de jaren vijftig prijkte echter alleen nog een duif aan weerszijden van de brede, overigens kale gevelband.

De herplaatsing

Om tot een herplaatsing te komen is door de medewerkers van de SIED de bestaande gevelband nauwkeurig onderzocht. Vastgesteld kon welke op welke plaats de letters hebben gezeten en welke vorm deze hadden. De letters hebben een hoogte van 50 cm. Samen hebben ze een breedte van 12,87 m1.

De letters zijn opnieuw vervaardigd (van duurzaam plaatmateriaal) en vervolgens nauwkeurig weer op de oorspronkelijke plaats teruggebracht. De montage, het schilderwerk en de afwerking is uitgevoerd door het schilderbedrijf “Rensink Vastgoedonderhoud” te Deventer.

Samenwerking

Het is een project dat wij in samenwerking met de het schildersbedrijf Rensink gerealiseerd hebben en met medewerking en financiële bijdrage van de eigenaar, Velo Beheer uit Barendrecht, de huurders van het pand, de hobbywinkel Uit de Kunst en de modezaak Futura Design.

Sponsorbijdragen

Om herplaatsing mogelijk te maken zijn sponsorbijdragen ontvangen van MKB Deventer en de onlangs in het Havenkwartier gevestigde adviesgroep Loods 570. Ook deden het Schildersbedrijf, de eigenaar en de huurders nog een duit in het zakje.

De herplaatsing werd op vrijdag 15 juli 2008 ter plaatse onthuld.

Op de eerste foto hieronder foto laten de voorzitter van het MKB, Henk Scharp en George van den Heuvel van het adviesbureau Loods 570 onder het toeziend oog van SIEDvoorzitter Gijs van Elk twee postduiven los. Een mooi symbool voor de teruggeplaatste naam.

Op de tweede foto hieronder geeft Ruud Johannes van de SIED een toelichting op het prpject over het project.

Er was veel belangstelling van de kant van het publiek.

Foto's: Theo de Kreek