Bericht

De Kleine Overstraat is een straat met een kleurrijk verleden. Ofschoon veel van de geschiedenis is verbleekt, of in vergetelheid geraakt, spreken de meeste gevels hiervan nog boekdelen. Enkele delen van het verleden van deze straat willen wij graag opnieuw naar voren halen, samen met u.

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Antiquariaat “de Kameleon” hebben Nanny en Berry Bosgoed een boek laten maken over 26 panden uit de Kleine Overstraat, geschreven door René Berends en geïllustreerd met oude foto’s en prentbriefkaarten.

Vanuit de werkgroep ‘behoud’ van de stichting industrieel Erfgoed Deventer (SIED) is het initiatief genomen om de voormalige muurreclame van “Graaf Egbert sigaren” weer in oude glorie te herstellen. Met ondersteuning van Rensink schilderwerken BV, met medewerking van de eigenaar en van de gebruiker van het pand, kon de restaurateur zijn werk voltooien.

SIED en Antiquariaat de Kameleon hebben het genoegen u uit te nodigen voor de feestelijke onthulling van de muurreclame en de presentatie van het boek op 4 juni a.s.
Wethouder J.J.T.Fleskes zal om 17.30 uur de muurschildering onthullen en zal vervolgens het eerste exemplaar van het boek in ontvangst nemen.
René Berends zal kort iets over het boek en de straat vertellen.

Bekijk de fotoreportage (PDF)