Bericht

3 mei 2005, opening fototentoonstelling Ketels te kijk.

Organisatie: SIED i.s.m. DFK.

De opening trok zo’n 35 belangstellenden, waaronder veel medewerkers en oud-medewerkers van Nefit.

De heer Joop Reintjes, directeur van Nefit, zei bij de opening , zich tussen de persmachines van T&D die daar staan, uitstekend thuis te voelen. Hij begon namelijk 36 jaar bij T&D . Daar liet men destijds pas afgestudeerde werknemers in het gehele bedrijf werken, inclusief de ploegendiensten. Begin jaren 80 kwam hij bij Nefit terecht.

De heer Reintjes vertelde dat de geschiedenis van zijn bedrijf in Deventer teruggaat tot 1946 toen de Amerikaanse Fittingfabriek zich dankzij de Marshallhulp aan de Zweedesestraat vestigde. Later werd het een vestiging van Crane Nederland N.V. Na een tijd als Nefit opgenomen te zijn in een van de vier grootste Europese C.V. ketelbedrijven van Europa (Buderus), behoort Nefit Deventer sinds kort als hoofdvestiging van Nederland tot het wereldconcern van Bosch. Dit betekende wel een enorme schaalsprong. Bosch behoort tot de grootste concerns ter wereld met talrijke vestigingen en liefst 270.000 werknemers. Binnen dit wereldconcern krijgt Nefit onverwacht veel ruimte zich verder te ontwikkelen en dat met behoud van de eigen cultuur.

De 19 fotografen van DFK lieten zich ieder op hun eigen manier door de productie en werkomgeving in dit bedrijf inspireren. Een heel productie proces is niet in een foto te vatten, maar via de foto’s wordt wel degelijk een sfeerbeeld van het werken in de fabriek getoond. De foto’s, door DFK fotografen gemaakt in de fabriek van Nefit, zijn te zien in het voorgebouw van de zwarte silo, de vaste tentoonstellingsruimte van de SIED.

Tentoonstelling Ketels te kijk

Welkomstwoord door de Voorzitter

Tentoonstelling Ketels te kijk

Toespraak van de heer Reintjes

Tentoonstelling Ketels te kijk

Feitelijke opening vande tentoonstelling Ketels te Kijk

Tentoonstelling Ketels te kijk

Bezichtiging van de tentoonstelling

Tentoonstelling Ketels te kijk

De wethouder was er ook!

Tentoonstelling Ketels te kijk

Ketels te Kijk