Bericht

Op donderdag 30 november 2006 werden in zaal Bode in Bathmen de jaarlijkse vrijwilligersprijzen van de gemeente uitgereikt.
Voor de sector Milieu en Educatie werd de vrijwilligersprijs aan de SIED toegekend. Hiervoor waren 10 verenigingen genomineerd.

Volgens de voorzitter van de commissie, wethouder Jos Fleskes, die de prijzen uitreikte, kreeg de SIED de prijs vooral vanwege de vele en vaak grensverleggende projecten die tot stand zijn gebracht. Het zijn waardevolle toevoegingen voor de geschiedenis van de stad en voor de gebouwde en ongebouwde omgeving.

Genoemd worden:

  • het herinneringsmonument van de textielfabriek Ankersmit in de Zandweerd
  • het terugbrengen van muurreclames in de binnenstad (de muurschildering op de gevel van het pand Polstraat /Boterstraat en de muurschildering op de hoek Lange Bischopsstraat hoek Kleine Overstraat)
  • het project Deventer Blik (boek: Deventer Blik over de geschiedenis arbeidsmigranten 1945-1990, de film-dvd: De Blikfabriek, het kinderboek: De Bloedbroeders, het boek: Blik op Zondag en Maandag, de expositie: Herinneringen in Borduursteken, het kindertheaterstuk: De Vingerfabriek.)
  • de historische namen op de gevels van de nieuwe woongebouwen aan de Bergpoortstraat
  • de restauratie van het kunstwerk (mozaïek) van Willy Zandvliet, dat weer in volle glorie in het kantoor van Sallcon is aangebracht
  • het boek Ankersmit, Honderd jaar katoen in Deventer.

We zijn de gemeente erkentelijk voor deze erkenning. Een mooie stimulans voor ons allemaal om door te gaan ! Daar moest op gedronken worden…….

Uitreiking Vrijwilligersprijs