Bericht

Presentatie eigen plan van de SIED voor de herinvulling van het fabrieksterrein van Senzora in de Raambuurt op 24 en 25 november 2006.

De SIED is met een eigen plan voor de herinvulling van een bedrijvencomplex van Senzora in de Raambuurt gekomen. Dit schetsplan werd op vrijdag 24 november door de architect Martin Kleine Schaars van het Architectenbureau I’M in zijn eigen kantoorruimte aan de mr. De Boerlaan gepresenteerd. Hij werd bijgestaan door Janleo van der Laar, adviseur van de SIED, en één van de leden van het begeleidende team dat de SIED voor dit plan heeft gevormd.

Veel genodigden uit de bouwwereld, projectontwikkelaars, beleggers, woningbouwcorporaties, architecten, ambtenaren van gemeenten en de provincie Overijssel en vertegenwoordigers uit de kring van monumentenorganisaties waren aanwezig.

Presentatie plan SenzoraPresentatie plan Senzora

Na de presentatie overhandigde de voorzitter van de SIED, Gijs van Elk, een exemplaar van het plan uit aan Herman Hogen-Esch, vertegenwoordiger van de eigenaar van het

Presentatie plan SenzoraPresentatie plan Senzora

industriecomplex, Theo Rietkerk, gedeputeerde van de provincie Overijssel Ruimte en Milieu en o.m. Industrieel Erfgoed en Bert Doornebos, wethouder voor o.m. Economische Zaken, Grondbeleid en Vastgoed.

Het plan is bedoeld om aan te geven wat er aan ontwikkelingsmogelijkheden mogelijk is met behoud van de aanwezige karakteristieke gebouwen of delen daarvan.
Het plan viel bij het deskundige gezelschap in goede aarde. Verder was er door alle sprekers veel waardering voor het initiatief van de SIED.