Bericht

 TK15181 kopiren

De gerestaureerde SIK is op 21 februari 2018 naar zijn definitieve standplaats gebracht. Op de hoek van de Hanzeweg en de Industrieweg staat de SIK nu. Met het restant van de rails, de wissel en het stootblok vormt de rangeerlocomotief nu een mooi monument voor het Deventer Industriespoor, en een markeringspunt voor de stad Deventer.

De SIK, met het nummer 297, stond tot oktober 2016 voor het pand van Volker Rail op het Deventer industrieterrein. De SIED vatte het plan op de SIK te renoveren, en de gemeente Deventer was enthousiast over het plan om met de SIK een mooi monument te realiseren. Volker Rail schonk daarop de locomotief aan de SIED. In 2017 werd de SIK weer in oude luister hersteld door de vrijwilligers van de SIED. daarna was het nog even wachten totdat de werkzaamheden aan de Hanzeweg zover waren gevorderd dat de SIK geplaatst kon worden.

 TK15086 kopiren

Op 21 februari was het zover. Om 13 uur werd met een zware kraan van Kuiphuis bv uit Oldenzaal de SIK op een dieplader geplaatst. De Roos Internationaal Transport reed het gevaarte naar de bestemming. Het plaatsen was daarna toch een relatief eenvoudige klus, al zaten er wel een paar boomtakken in de weg. De gemeente Deventer had zeer attent Vistraiteur Rog ingeschakeld voor warme koffie en chocolademelk. Dat ging er bij het kleumende publiek goed in.

 TK15185 kopiren

Rond 17.00 uur was de klus geklaard en konden de hapjes worden geserveerd. Een succesvolle en enerverende dag voor de SIED. Hulde aan het SIK-team en aan initiatiefnemer Arno Dijkhof!