Bericht

 

In februari 2017 is het 50 jaar geleden dat de DAVO Haardenfabriek failliet ging. Daarbij verloren 260 mensen hun baan. Ter herdenking daarvan wordt in Museumcafé De Kribbe op de Wilpse Klei een tentoonstelling georganiseerd DAVO haarden, kachels en andere voorwerpen van 18 tot 26 februari 2017. Bekende modellen van DAVO waren de Brandaris, de Davonette en Davoronde – een ontwerp van Friso Kramer.

DavoRonde

 

De tentoonstelling is een samenwerking van verzamelaar Willy Gooiker en Stichting Industrieel Erfgoed. Willy heeft een groot aantal kachels die zullen worden getoond samen met die van andere eigenaren.

Wij zijn benieuwd of u nog een haard of kachel van DAVO op zolder of in de schuur heeft staan. Neem contact met ons op dat komen we bij u kijken. U kunt contact opnemen met Willy Gooiker via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.