Bericht

Van industrieel erfgoed tot kunst cultuur: een nieuwe stadswandeling door het voormalige industriegebied en de actieve binnenhaven.

 

 

Stadswandeling Raambuurt en Havenkwartier

Deventer is niet alleen Vikingen, middeleeuwen en Hanze maar ook industrie. De Raambuurt en het Havenkwartier zijn de oudste industrielandschappen van Deventer. Na het vertrek van de meeste bedrijven is het gebied sterk veranderd; industrieel erfgoed is gerestaureerd en heeft een andere bestemming gekregen. Nieuwbouw herinnert veelal aan het industrieel verleden. De geheel nieuwe stadswandeling ‘Raambuurt Havenkwartier …indeventer!’ leidt u door de Raambuurt, Knutteldorp, het Havenkwartier en langs het Pothoofd en vertelt het verhaal van opkomst, verval en vernieuwing. In het routeboekje zijn veel historische foto’s opgenomen, die duidelijk het verschil weergeven tussen het verleden en heden.

 

De wandeling is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen VVV Deventer en de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED). De SIED zet zich in voor het vastleggen van de industriële geschiedenis, behoud en herbestemming van industrieel erfgoed in Deventer. De stichting zorgt ervoor dat de geschiedenis toegankelijk is via boeken en andere publicaties, o.a. deze nieuwe stadswandeling.

 

Naast de Hanzestadswandelingen Bergkwartier, Noordenbergkwartier en de route ‘Gevelstenen Snijramen …indeventer!’ is de nieuwe stadswandeling ‘Raambuurt Havenkwartier …indeventer!’ het vierde routeboekje van de VVV Deventer.

Raambuurt

Foto van de Raambuurt van de SAB

 

De wandeling is exclusief verkrijgbaar bij de VVV Deventer in De Waag, Brink 56, voor € 2,50.