Bericht

silo kleinDe gemeente heeft de zwarte silo, die zo lang ons 'huis' is geweest, verkocht aan BOEi, nationale maatschappij tot behoud, ontwikkeling en exploitatie van industrieel erfgoed. Deze start in april met de restauratie. Onze zoektocht naar nieuwe huisvesting heeft nog geen oplossing opgeleverd voor de lange termijn. De bijeenkomsten van vrijwilligers zijn vanaf 4 april in het buurthuis van de Raambuurt, Werfstraat 1. U kunt ons daar op woensdagochtend tussen 10 en 12 uur bezoeken.

Let op: dit is niet ons contactadres. Per post of per telefoon kunt u de SIED bereiken via:

• voorzitter: 0570-615838, Parkweg 3, 7411 SG Deventer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

• secretaris: Ceintuurbaan 158, 7415 AP Deventer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Delen van ons archief, meubilair en andere bezittingen zoals de machines die we in depot hebben, moeten we elders onderbrengen. DE SIED zal daarom tijdelijk minder zichtbaar zijn.

Een oplossing voor de langere termijn denken we te vinden in het Ten Zijthoff-pand (Sluiskwartier). Samen met andere partners werken we aan een plan voor culturele invulling van dit historische erfgoed.

Voor veel mensen in Deventer horen de zwarte silo en de SIED bij elkaar. Velen hebben de silo bezocht. De SIED stelt de zwarte silo nog één keer open voor het publiek. Op zaterdag 31 maart en op zondag 1 april (geen grap!) houden we open huis tussen 12 en 16 uur – met uitverkoop boeken

De verhuizing dwingt ons kritisch naar onze voorraden te kijken. Tijdens de open dagen worden een aantal boeken tegen sterk gereduceerde prijzen aangeboden:

• Bloedbroeders – 1 euro De geheime club van een Turkse en een Nederlandse jongen in Deventer

• Blik op zondag en maandag - 1 euro Oud-werknemers van T&D kijken terug

• Ankersmit, honderd jaar katoen in Deventer - 5 euro Een fabrieksgeschiedenis vol herinneringen van oud-werknemers

• Auping, het bed van de toekomst is nooit af – 12,50 euro De geschiedenis van een 120 jaar oud eigenzinnig familiebedrijf, inclusief dvd

Van ons halfjaarlijkse bulletin Nijvertijd zijn er nog flinke voorraden van veel nummers. Die kunt u tijdens de open dagen gratis meenemen.

Op 12 april vindt de Voorjaarslezing van de SIED plaats.

Rienk Jan Postma, verbonden aan BOEi, spreekt over herbestemming van industrieel erfgoed in het algemeen en over de restauratie van de zwarte silo.