Bericht

silo_overdracht_spandoek_ETK0678Op 28 februari is het siloxomplex overgedragen aan de gemeente Deventer. Wethouder Marc Jan Ahne sprak de aanwezigen toe. Daarna tekenden hij, een vertegenwoordiger van For Farmers en de notaris het verkoopcontract in de tentoonstellingsruimte van SIED.

silo_overdracht_tekenen_ETK0614Vervolgens gingen alle aanwezigen naar buiten. Eerst was er een theatrale act van theaterschip Drost van Salland in het trappenhuis van de grijze silo. De act eindigde met de slogan die ook op het spandoek staat: Wonen, werken, cultuur, vrije tijd. Dat zijn de speerpunten van het plan Havenkwartier.

silo_overdracht_omhoog_ETK0644Ahne en gedeputeerde Carry Abbenhues gingen met een hoogwerker naar de top van de silo, om het spandoek daar los te maken. De slechtvalk, al weer teruggekeerd op zijn nest, vond dat verontrustend en vloog rondjes om de silo.

silo_overdracht_spandoek_ETK0676Abbenhues vindt dat in het Havenkwartier “iets moois gebeurt: de ontmoeting van kunstenaars, ondernemers en onderwijsinstellingen. De fantasie is hier nooit gestopt. Dit is hèt klimaat voor Overijssel: creativiteit en ondernemerschap. Het Havenkwartier is uitdagend, er zit echt karakter in het gebied.”