Bericht

Geslaagde eindejaarsbijeenkomst 2010 in De Hereeniging

Ondanks de barre weersomstandigheden waren meer dan 100 mensen aanwezig op de eindejaarsbijeenkomst van de SIED die op 16 december 2010 werd gehouden in De Hereeniging. De bijeenkomst stond vooral in het kader van het afscheid van Gijs van Elk als voorzitter en Laurent Bakker als secretaris van het bestuur. Beide traden in 1999 aan.

Gijs werd feestelijk toegesproken door Geert de Weger van de Federatie Industrieel Erfgoed Nederland, wethouder Marc Jan Ahne en opvolger Eric Giesbers. Hij kreeg van de SIED-vrijwilligers een bijzondere uitvoering van de SIED-speld.

Laurent Bakker kreeg als aandenken een fotocollage van de projecten waar hij aan heeft gewerkt.

Ook werd het 25ste nummer van Nijvertijd gepresenteerd. Binnenkort komt dit speciale jubileumnummer van de persen en komt de digitale versie beschikbaar op de website.  

De SIED-speld voor bijzondere verdiensten werd door Gijs van Elk uitgereikt aan Ipe de Graaf als dank voor zijn werkzaamheden voor de Nijvertijd, voor de werkgroep Geschiedenis en vele andere projecten en aan Ruud Johannes in het bijzonder voor zijn muurreclameprojecten zoals Graaf Egbert en de Man van Deventer.

Gijs van Elk wordt als voorzitter opgevolgd door Eric Giesbers die penningmeester was. Laurent Bakker is als secretaris opgevolgd door Piet de Noord. De nieuwe penningmeester is Simon de Bree. Deze veranderingen zijn per 1 januari 2011 van kracht.

Laurent Bakker en Gijs van Elk blijven als vrijwilliger bij de SIED actief.