Bericht

Op woensdag 12 mei j.l. is de fototentoonstelling over Senzora, de plaatselijke fabrikant van wasmiddelen en suikerwaren, onder grote belangstelling geopend.

 

 

 De opening geschiedde door directeur J.J. Schoemaker. Het is voor de achtste keer dat de SIED in samenwerking met de Deventer Foto Kring het productieproces van een Deventer bedrijf in beeld brengt.

 

Senzora. is één van de oudste Deventer bedrijven. Wat in 1876 begon als winkel van A.J. Schoemaker in de binnenstad groeide uit tot een producent van wasmiddelen en suikerwerken (bekend van de pepermuntjes en de hartjes met inscripties als ‘ik hou van jou’). In 1916 begon Senzora met de productie in de Raambuurt en groeide daar alsmaar verder. In 1998 werd er een nieuw bedrijfspand aan de Noorwegenstraat in gebruik genomen.

 Dertig (!) DFK fotografen hebben zich op beide locaties kunnen uitleven. Velen doen dat met een artistieke verbeelding, anderen met een meer realistische benadering. Sommigen kijken naar de mens in het arbeidsproces, anderen laten zich meer leiden door het productieproces, de gebruikte materialen, de machines of de kenmerken van de omgeving. Dit levert elk jaar weer een verrassende, veelzijdige tentoonstelling op. De bezoekers kunnen kenbaar maken welke foto ze het mooist vinden. Senzora BV stelt een 1, 2e en 3e publieksprijs beschikbaar.

Er kan een keuze worden gemaakt uit meer dan 100 foto’s. Beter dan ooit komen de foto's binnen de karakteristieke ruimte bij de SIED in beeld.

Er is ook een kleine presentatiestand van Senzora zodat de bezoekers nader kunnen kennismaken met de producten van het bedrijf. De hartjes kunnen meteen worden geproefd !

Geopend van 13 t/m 16 mei en van 21 t/m 24 mei (het Pinksterweekend). Telkens vanaf 11.00 – 16.00 uur. Toegang gratis.