Bericht

 

Maarten van Harte werd geboren in 1868 en overleed in 1954. Hij kwam uit een familie van bouwkundigen en architecten. Hij was in de jaren 1900 - 1940 één van de invloedrijkste architecten van Deventer.

Zijn bedrijf was gevestigd in het pand Assenstraat 6.                

Van Harte heeft veel gebouwen in de industriële sector heeft  op zijn naam staan. Nog bestaande gebouwen van hem zijn onder meer de zwarte silo waar nu de SIED is gehuisvest, het bedrijfspand van Ten Hove (Raambuurt), Bussink (binnenstad) , Zandhuis en Zwart (Weseperstraat) Auping (Borgelerweg) en Senzora (Bergsingel).

 

Ook gebouwen als de Sallandsche Bank, restaurant Overstraat 22 (Safak) de villa van Stoffels en het kerkje van Okkenbroek staan onder meer op zijn naam.

Het boek is geschreven door kleinzoon Wim van der Gulden (79) uit Nijmegen en is een eerbetoon aan zijn opa. het bevat - naast wetenswaardigheden over de Van Harte's - uitgebreide informatie over het werk van deze Deventer architect. Het boek is niet in de handel gebracht. Het ligt bij de SIED ter inzage.

Voor meerdere info over Judenstilgebouwen die Van Harte op zijn naam heeft staan, zie de site home.tiscali.nl/deventerjugendstil/architecten_VanHarte.htm