Bericht

oproep.

Het project over de geschiedenis van het Deventer industriespoor zit in de onderzoeksfase.  Dit betekent verdiepen in achtergronden, zoeken in archieven en gesprekken met mensen die uit eigen ervaring het één en ander kunnen vertellen over het industriespoor in Deventer. 

  


Op 30 oktober 2009 stond er in het bedrijfsblad van de NS “Koppeling” een artikel over het gemeentelijk haven-en industriespoor. In het artikel doen wij een oproep om met (oud) NS-ers in contact te komen die wat kunnen vertellen over dit spoor en/of beschikken over foto’s.  Wij zijn de NS dankbaar voor deze uitzonderlijke mogelijkheid. Inmiddels hebben wij al de nodige reacties gehad en hopen dat iedereen die iets weet over dit spoor (ook niet NS-ers) zich meldt. Elk verhaal, boek, film, plattegrond of foto kan een stukje van onze enorme puzzel van de geschiedenis oplossen. Ook materiaal over de rest van het Deventer spoorverleden is van harte welkom.  Het doel is om t.z.t. in een boek de geschiedenis van vooral het industriespoor vast te leggen en zo te kunnen behouden voor de toekomst.

 

Het laatste nieuws is dat het Historisch Centrum Overijssel een prachtige film in bezit heeft over de opening op 24 februari 1925. Deze film levert veel informatie op hoe het eruit zag in die tijd. Dus neem contact met ons op en help ons bij de puzzel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

André van der Moolen
Arno Dijkhof