Bericht

De nieuwe Raambrug is afgelopen maandag officieel geopend tijdens een sfeervolle bijeenkomst van bewoners, vertegenwoordigers van de gemeente, aannemer Tezébo, de SIED en andere genodigden. Wethouder Gerrit Berkelder van de gemeente Deventer onthulde bij die gelegenheid de plaquette die op één van de staanders is aangebracht.

 

 

 

De Raambrug, een replica van de brug van 1887, verbindt de Raambuurt met het Pothoofd. Door de snel groeiende industrialisatie was deze verbinding destijds noodzakelijk. Aan het eind van de oorlog, op 16 februari 1945, werd deze brug door een bombardement vernield. Enkele jaren na de oorlog verscheen er een noodbruggetje. Deze heeft het meer dan 60 jaar volgehouden.
Op initiatief van de SIED  is de brug van 1887 weer in ere hersteld. Het is nu een zeer gewaardeerde fiets- en voetgangersverbinding.

De aanwezigen toonden zich opgetogen over de schoonheid van de nieuwe brug. Past prachtig in  deze omgeving.  Aan het terugbrengen van de brug is door de SIED en gemeente Deventer in een nauwe samenwerking -  met steun van de bewonersvereniging Raambuurt - twee en een half jaar gewerkt. Anton Obdeijn heeft als vrijwilliger van de SIED de kar getrokken. Hij moest dan ook samen met wethouder Berkelder op de foto.
SIED-voorzitter Gijs van Elk zag in zijn  toespraak deze brug als een mooi symbool voor de (verdere) vernieuwing van deze vroegere omgeving van handel en industrie. Stedelijke vernieuwing  en behoud van cultureel erfgoed gaan hand in hand en leveren meerwaarde voor de stad op!


Voor meer info zie hier