Bericht

 


Tentoonstelling over de geschiedenis van Auping
28 september, 4/5 en 11/12 oktober 2008.


Deze tentoonstelling is gehouden ter gelegenheid van de presentatie van het boek “Het Bed van de Toekomst is noot af”; de geschiedenis van een 120 jaar oud eigenzinnig familiebedrijf, dat op 29 september in het Stadhuis van Deventer werd gepresenteerd. Deze tentoonstelling in de expositieruimte van de SIED is een groot succes geworden. De expositieruimte was geheel in de sfeer van het boek ingericht. Bezoekers konden aan de hand van een catalogus via een rondgang door de geschiedenis van het bedrijf heenlopen.


Allereerst konden de genodigden aansluitend op de presentatie van het boek in het Stadhuis de tentoonstelling bekijken. Vooral de familieleden “van ver” grepen die mogelijkheid graag aan.

 

 

Op dinsdag 30 september was de tentoonstelling speciaal voor het personeel van Auping toegankelijk. In de namiddag voor de gepensioneerden en in de avond voor de huidige medewerkers. In de namiddag voor oud-personeelsleden en gepensioneerden in de avond voor de huidige personeelsleden.
Veel medewerkers en oud medewerkers hebben hier gebruik van gemaakt. Namens de directie van Auping werden ze met hapjes verwend. Voor de oud-medewerkers werd het tevens een mooi réuni.

In de weekenden van 4/5 en 11/12 oktober was het de beurt aan het grote publiek. Nu veel familieleden Auping (2e en 3e generatie), gepensioneerden, oud- medewerkers en medewerkers en hun vrienden en bekenden. Maar natuurlijk ook belangstellenden uit Deventer en omgeving. In alle opzichten een feest van herkenning. Want wie heeft er nu geen Auping ooit in huis gehad ? Meer dan 500 bezoekers hebben de tentoonstelling bezocht.

We kregen veel complimenten. Het gastenboek leverde alleen maar lovende reacties op.
Hieronder twee van de vele reacties.Voor informatie over de inhoud van deze tentoonstelling, zie rubriek projecten onder gerealiseerde projecten.