Bericht

Op woensdag 16 juli is in het Koekwinkeltje op de Brink te Deventer het eerste exemplaar van de Nijvertijd nr 32. uitgereikt.

In de als vanouds bekendstaande koekstad heeft SIED de historische achtergrond van de koekindustrie uit de doeken gedaan. Met het uitkomen van het laatste nummer van bulletin Nijvertijd, gewijd aan de  Deventer koek van Bussink.

In samenwerking met Debby Verheijen van Continental Bakeries kon SIED de presentatie van de Nijvertijd houden op de plaats die hiervoor het meest geëigend is: de Deventer koekwinkel op de Brink.

In zijn presentatie lichtte Janleo van der Laar  van SIED o.a. toe  hoe vanuit een laat-middeleeuwse productiewijze  met de juiste receptuur en strikte handhaving van de regels van het koekbakken het product koek van de beroemde bakkerij,  in Deventer uitgeroeiede tot een tot een koekindustrie.

Het eerste exemplaar werd namens SIED door Piet de Noord uitgereikt aan vestigingsdirecteur Continental Bakeries Deventer Willem van Straaten en aan Debby Verheijen.